De ‘Wijk Kromme Rijn Isoleert’ gaat van start

Een goed geïsoleerd huis woont erg prettig, is goed voor het klimaat en kent een lage energierekening. De wijkvereniging wil u graag helpen uw energieverbruik te beperken. Daarom heeft zij na zorgvuldig onderzoek, besloten om een warmtescanapparaat aan te schaffen. De foto’s van dit apparaat laten zien waar de meeste warmte uit uw huis ontsnapt. Op die manier kunt u ontdekken op welke manier u uw huis beter kan isoleren.

Vrijwilligers uit uw eigen wijk komen – tegen een kleine vergoeding – bij u langs om met het warmtescanapparaat ‘warmtefoto’s’ van uw woning te maken. Zij hebben hiervoor een opleiding gevolgd. Op grond van deze foto’s en het advies van deze vrijwilliger (‘energieambassadeur’) kunt u gericht in gesprek met een professioneel woningisolatiebedrijf.

Wist u dat uw energierekening voor het grootste deel bestaat uit het gas dat u gebruikt voor verwarming en warm water? Wellicht is er aan de isolatie van uw huis nog wel iets te doen. Vaak blijkt dat de kosten die u maakt om verder te isoleren, meevallen. Wist u bijvoorbeeld dat muurisolatie  voor een tussenwoning ongeveer 800  euro  kost en dat u die kosten binnen 4 jaar heeft terugverdiend*? En als u twee of meer isolatiemaatregelen neemt, dan komt u ook nog in aanmerking voor een subsidie van de overheid.

Leden van de wijkvereniging kunnen tegen een vergoeding van €30 een aantal foto’s laten maken. De energieambassadeurs maken vervolgens een rapport over uw woning en denken met u mee over welke maatregelen het meest zinvol zouden zijn. Daarmee kunt u desgewenst de stap maken naar professionele isolatiebedrijven.

De energieambassadeurs kunnen alleen foto’s maken bij de juiste weersomstandigheden. Het moet met name behoorlijk koud zijn. Daarom is het aantal dagen waarop ze kunnen fotograferen beperkt en kan het even duren voor u aan de beurt bent.

*) bron: www.milieucentraal.nl