Wijkverenigingen in Bunnik organiseren groot lijsttrekkersdebat op 12 maart

Vanwege de naderende gemeenteraadsverkiezingen organiseren de wijkverenigingen in het dorp Bunnik samen met Krachtig Kromme Rijn, een debat tussen de lijsttrekkers van de 3 politieke partijen in de gemeenteraad. Dit zijn mevrouw Visser (CDA), de heer Hoitink (De Liberalen) en de heer Viskil (P21). Het is voor veel inwoners altijd moeilijk een goede keuze te maken omdat de standpunten van de verschillende partijen vaak niet duidelijk zijn. Vaak wordt gestemd op basis van standpunten van landelijke partijen, maar die hebben vaak niets te maken met wat er in Bunnik aan de orde is. Omdat er maar 3 partijen zijn, waarvan er twee zijn ontstaan uit een fusie van meerdere partijen, zijn ook de verschillen in standpunten ertussen vaak niet groot.

Daarom is het belangrijk om zo veel mogelijk duidelijkheid te krijgen over de standpunten ten aanzien van verschillende actuele onderwerpen. Aan de hand van een aantal concrete stellingen geven partijen hun mening, discussiëren ze met elkaar en met de zaal, onder leiding van en debatleider. De stellingen hebben betrekking op de woningbouw, verkeer, groei van het dorp, het groen, maatschappelijke en culturele voorzieningen, zelfstandigheid en de participatie van burgers.

Het debat wordt gehouden op 12 maart in locatie 78, Burgemeester van de Weijerstraat 78, Bunnik. De, recent geheel gerenoveerde, zaal wordt ons geheel belangeloos ter beschikking gesteld, waarvoor we de eigenaar hartelijk bedanken. De aanvang van het debat is 20.00 uur, en vanaf 19.30 uur staat er koffie en thee klaar.